Proje Bazlı İzin Başvuruları

Su Ürünleri Fakültesi Deney Hayvanları Ünitesi dışında gerçekleştirilmesi planlanan araştırma çalışmaları, mevzuaatta proje bazlı izin olarak tanımlanmaktadır. Deney ünitesi dışında gerçekleştirilecek proje bazlı çalışmalar için Bakanlık izni alındıktan sonra, proje yürütücüleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kuruluna  başvuruda bulunabilirler.
Proje yürtücüsü çalışmaya ilişkin Bakanlık izni alabilmek için öncelikle bağlı olduğu ilgili Fakülte/MYO'na başvuracaktır. Dilekçe ekinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere projeye ilişkin bilgileri içeren "Su Ürünleri Araştırma İzinleri Başvuru Formu" ve "Proje Bazlı İzin Talep Formu" yer almalıdır. Başvuru evrakları Üniversitemizin resmi yazısı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderilecektir. 
Projeye ilişkin Bakanlıktan (Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü) gelen izin yazısı, Kurul başvurusuna eklenmelidir.
 
Ayrıca, araştırma çalışmasının gerçekleştirileceği işletme/kurum yetkilisi tarafından imzalanmış  Aydınlatılmış Gönüllü İşletme Onam Formu da, Kurul başvurusuna eklenmelidir.
 
Proje bazlı izin alan yürütücüler izin alınma tarihinden itibaren her yıl Kurula yapılan işlemler hakkında bilgi içeren ara rapor ve çalışmanın tamamlanması sonrasında sonuç raporu sunmakla yükümlüdürler.

Su Ürünleri Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu'na başvuru için bilgilendirme ve başvuruya ilişkin bilgi ve belgeler web sayfamızda yer almaktadır.

Mevzuat gereği alınması gereken diğer tüm izinler proje yürütücüsü/proje ekibinin sorumluluğundadır.
 
 



 

Son Güncelleme Tarihi : 21.03.2024 12:30 Okunma Sayısı : 96

Son Duyurular